Міноборони рф назвало диверсію причиною вибуху на складі боєприпасів у Криму

Новини
Викинутий вибухом снаряд на дорозі поряд із складом боєприпасів окупантів біля селища Азовське Джанкойського району Криму, 16.08.2022 Фото: ТАСС

Міноборони рф назвало диверсію причиною вибуху складу боєприпасів, який окупанти облаштували на старій фермі біля селища Азовське у Джанкойському районі північного Криму.

Про це йдеться у інформації військового відомства, яке поширили російські ЗМІ.

«Вранці 16 серпня внаслідок диверсії постраждав склад військового призначення у районі населеного пункту Джанкой. Збитки завдано низці цивільних об’єктів, серед яких ЛЕП, електростанція, залізничне полотно, а також низка житлових будинків. Серйозно постраждалих немає. Вживаються необхідних заходів для ліквідації наслідків диверсії», – йдеться у повідомленні.

Гауляйтер окупованого Криму Сергій Аксенов повідомив, що з розташованих біля складу населених пунктів Майське та Азовське після вибуху евакуювали понад 3 тис. мешканців.

«Евакуйовано понад 3 тисячі осіб із населених пунктів Майське та Азовське. Розміщені у низці пунктів тимчасового розміщення, переважно у школах. Розміщено 121 особу, з них понад 20 дітей, решта виїхали до родичів. До 20 осіб перебувають у підвалах, адреси встановлені. Їхньому життю нічого не загрожує, люди похилого віку не хочуть евакуюватися», – сказав Аксенов журналістам.

За його словами, внаслідок вибухів пошкоджено або згоріло кілька приватних будинків.

«Будинки пошкоджені є, вже було видно. Є й кілька будинків, що згоріли. Зараз, коли під’їжджали безпосередньо до складів, де тління йде, бачили, що низка приватних будинків спалахнула. Зараз не пускаємо людей у зону оточення, щоб не ризикувати життям. Відразу, як детонація припиниться, розпочне роботу комісія», – зазначив Аксьонов.

Крім того, він повідомив про завершення ремонту залізничних колій, пошкоджених внаслідок вибухів на складі з боєприпасами.

«Ушкоджені залізничні колії в Джанкойському районі відновлено. Рух поїздів на цій ділянці відновиться після завершення всіх необхідних заходів, пов’язаних із безпекою», – написав Аксенов у Telegram.

Як повідомлялось, вранці 16 серпня в окупованому Криму сталися вибухи у російсьскій військовій частині біля селища Азовське Джанкойського району. У повітря злетів склад боєприпасів, які продовжують розриватись. Одночасно загорілась трансформаторна підстанція у Джанкої.

Склад окупанти влаштували на старій фермі у селі Майське, звідки зараз евакуюють дві тисячі мешканців. Майське входить у селище Азовське Джанкойського району. Відомо, щонайменше, про двох постраждалих цивільних.

Вибухи пошкодили полотно залізниці на лінії Джанкой-Феодосія-Керч. Рух пасажирських потягів зупинено. Пасажирів, які їдуть з росії через Керченський міст, будуть висаджувати на станції Владиславівка в районі Феодосії і везти далі автобусами.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitte