Окупанти призначили депутата Каховської райради від «Слуги народу» Сайдулаєва главою «адміністрації» неіснуючого району

Новини
Вадим Сайдулаєв, колаборант Фото: соцмережі

Депутат Каховської районної ради від президентської партії «Слуга народу», заступник голови Великолепетиської селищної територіальної громади Каховського району Сайдулаєв Вадим (Вадім) Удусович, 24 лютого 1965 року народження, очолив окупаційну «адміністрацію» неіснучого «Великолепетиського району». Після призначення російськими окупантами його представили на новій посаді 15 серпня.

Про це Центру журналістських розслідувань стало відомо з власних джерел.

Вадим Сайдулаєв – чеченець за національністю. У 2010 році був обраний депутатом тодішньої Великолепетиської райради, член Партії регіонів. До 2020 року він представляв у Великій Лепетисі благодійний фонд Ігоря Колихаєва «Нам тут жити!». 22 грудня 2021 року став депутатом Каховської районної ради від партії «Слуга народу» як наступний за черговістю після складення повноважень іншої депутатки. У райраді Сайдулаєва обрали членом постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності і правопорядку.

За словами колег Вадима Сайдулаєва, він не є членом «Слуги народу» і ніколи особливо не контактував з представниками цієї партії. А з початком повномасштабної війни Сайдулаєв взагалі не виходив на зв’язок з районною або обласною владою.

Вадим Сайдулаєв очолював Великолепетиську районну профспілкову організацію працівників агропромислового комплексу. Також він був керівником ТОВ «Ніка», яке припинило свою діяльність у 2013 році. Підприємство займалось оптовою торгівлею. 

Сайдулаєв

Голова Каховської райради Валерій Брусенський вручає значок депутата Вадиму Сайдулаєву. Фото 22 грудня 2021 року: «Таврійські вісті»

Сам Сайдулаєв оголосив себе «головою адміністрації» неіснуючого з 2020 року Великолепетиського району. Крім Великолепетиської територіальної громади він «керує» і сусідньою Рубанівською громадою.

Російські окупанти вже оголосили, що не визнають адміністративно-територіальний устрій України і заявили про створення на Херсонщині так званих «муніципальних округів». 

Як повідомляв ЦЖР, 5 серпня російські загарбники призначили голову окупаційної «адміністрації» Горностаївської територіальної громади Каховського району. Ним став нікому тут не відомий Гранкін Юрій Миколайович. Після цього окупанти почали тероризувати місцевих підприємців, а місцеві жителі стали масово покидати селище.

Юрій Гранкін оголосив себе «головою адміністрації» неіснуючого «Горностаївського району» і почав «керувати» не лише Горностаївською, а й сусідньою Костянтинівською територіальною громадою.

Матеріал підготовлений ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter