рф перекидає ешелон з ракетами з Улан-Уде до кордонів України – СтратКом ЗСУ

Новини
Система ПВО С-300ВМ «Антей-2500» Фото: Vitaly V. Kuzmin

рф стягує до кордонів України та на окуповані території ракети та боєприпаси, зокрема йде ешелон з Улан-Уде.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

Зазначається, що на початку серпня з Улан-Уде вийшов ешелон із боєприпасами: він складається з 28 вагонів і везе 32 ракети до зенітних ракетних комплексів С-300. У СтратКомі очікують, що він прибуде до кордонів України у 20-х числах серпня.

Також повідомляється, що до середини серпня з арсеналу комплексного зберігання боєприпасів у Котовому було вилучено понад 120 контейнерів із ракетами до С-300.

Крім того, у СтратКомі повідомляють, що 440 транспортно-пускових контейнерів (ТПК) до ЗРК С-300 зберігалися в районі Джанкоя у Криму. Поки що складно сказати, чи були вони знищені повністю після нещодавніх вибухів. Ще понад 60 ТПК до С-300 є на аеродромі Зябрівка у Білорусі.

У СтратКомі вважають, що загроза обстрілу України як мінімум ракетами С-300 очевидна.

«З урахуванням прибуття ряду ешелонів до 20-го числа очевидно і те, що вони концентруються до 24 серпня», – додали в управлінні.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter