У Севастополі безпілотник знову атакував штаб Чорноморського флоту рф

Новини
Дим над штабо Чорноморського флоту рф, 20.08.2022 Фото: ForPost

В окупованому Севастополі вранці 20 серпня безпілотник атакував штаб Чорноморського флоту росії. Над будівлею зафіксовано дим.

Удар по штабу ЧФ рф відбувся близько 08:15, повідомляє видання ForPost, з посиланням на свого журналіста, який став очевидцем події.

«З боку будівлі штабу флоту пролунали кулеметні черги. Потім був вибух і почалася пожежа. Імовірно, горить щось на території штабу флоту», – розповів він.

Крім того, один із читачів видання повідомив, що станом на 08:32 бачить густий дим, що піднімається над штабом ЧФ.

Севастопольські і кримські Telegram-канали публікують відео безпілотника, який атакував штаб, по ньому ведеться вогонь зі стрілецької зброї.

Інформацію про атаку безпілотника на штаб ЧФ рф підтвердив так званий «губернатор Севастополя» Михайло Развожаєв.

«Знаходжуся в штабі флоту. 25 хвилин тому на дах прилетів безпілотник. На жаль, збитий не був, хоч над бухтою працювали стрілецькою зброєю. Ішов низько. Жертв немає», – написав Развожаєв у Telegram.

Він додав, що підходи та під’їзди до штабу флоту перекриті поліцією.

Штаб Чорноморського флоту рф пысля атаки безпылотника, 20.08.2022 Фото: t.me/razvozhaev

Розвожаєв закликав мешканців міста зберігати спокій і по можливості найближчим часом перебувати вдома.

Трохи згодом «губернатор» підкоригував інформацію про подію, заявивши, що безпілотник не атакував штаб, а був збитий і впав на дах будівлі.

«Уточнення: безпілотник відпрацював ППС, (пост повітряної оборони флоту). Збили БПЛА прямо над штабом флоту. Впав на покрівлю і спалахнув. Ураження не вийшло. Молодці хлопці», – наголосив Развожаєв.

Як повідомлялось, вранці 31 липня, коли у росії відзначають День Військово-Морського флоту рф, окупанти заявили про атаку українського безпілотника на штаб Чорноморського флоту рф в Севастополі, внаслідок якої поранено шістьох людей. Пізніше пресслужба флоту повідомила, що на території штабу спрацював вибуховий пристрій, встановлений на саморобний безпілотник. Усі святкові заходи на честь Дня ВМФ рф з міркувань безпеки було скасовано.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter