Бюро судмедекспертизи загарбаної Херсонщини «очолив» член виконкому Каховської міськради Ухов: буде приховувати злочини окупантів

Новини
Колаборант Костянтин Ухов, Фото з соцмережі

Російські загарбники призначили «керувати» комунальною установою «Бюро судово-медичної експертизи» Херсонської областс члена виконавчого комітету Каховської міської ради Ухова Костянтина Валерійовича, 14 грудня 1974 року народження. З його приходом установа почала обслуговувати окупантів: приховувати сліди їхніх злочинів, фабрикувати і знищувати висновки про причини смерті загиблих внаслідок вторгнення військових рф.

Центру журналістських розслідувань стало відомо про це з власних джерел.

Окупанти захопили приміщення обласної комунальної установи «Бюро судово-медичної експертизи» в червні. Костянтин Ухов, якого вони поставили нею «керувати», добровільно погодився співпрацювати з загарбниками і вже отримує зарплату в рублях.

«Захоплення бюро судмедекспертизи дозволяє окупантам виписувати вигідні для них «висновки» про причини смерті і приховувати сліди їхніх злочинів», – на умовах анонімності розповів співробітник установи.

Ухов – один із найбільш привілейованих членів команди міського голови Каховки Віталія Немерця, який виїхав з Херсонщини на підконтрольну українську територію ще на початку квітня. Саме завдяки дружбі з Немерцем Костянтин Ухов потрапив до списків кандидатів у депутати Каховської міськради нинішнього скликання від президентської партії «Слуга народу», але не був обраний. В якості компенсації міський голова запропонував його кандидатуру до складу виконкому Каховської міськради.

Останніми роками Костянтин Ухов працював завідувачем Каховського та Новокаховського відділень «Бюро судово-медичної експертизи» Херсонської облради. У 2021 році він намагався очолити цю обласну комунальну установу, а його кандидатуру просував головний державний санітарний лікар області, гендиректор Херсонського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України Юрій Ромаскевич, який зараз теж співпрацює з окупантами.

До весни 2020 року Ухов також працював паталогоанатомом у Каховській центральній міській лікарні імені родини Панкеєвих. Його звільнили після того як тодішня директорка ЦМЛ Олена Мазур публічно обвинуватила його в незаконному вимаганні грошей з родичів померлих. Після цього звільнення Ухов звернувся до суду з позовом проти Мазур про захист честі, гідності та ділової репутації.

29 вересня 2020 року Олена Мазур обвинуватила Костянтина Ухова в побитті співробітниці каховської лікарні. В місцевій пресі повідомлялось, що Ухов «схопив жінку за горло, вдарив її головою об стіну, у неї діагностували численні забої».

Як повідомляв ЦЖР, у червні російські загарбники самовільно «відсторонили» директорку Новокаховської центральної міської лікарні Наталю Гончарову. Новою «керівницею» закладу вони призначили жительку Одеси Грибовську Катерину Вікторівну. За словами працівників лікарні, Грибовська виявилась неспроможною навіть робити вигляд, що вона «може хоч чимось керувати» і в робочий час зараз тільки те й робить, що вживає спиртні напої.

Матеріал підготовлений ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter