У ЗСУ підтвердили, що завдали чергового удару по Антонівському мосту в Херсоні

Новини
Антоновский мост
Антонівський міст у Херсоні Фото: Скріншот YouTube

У ЗСУ підтвердили, що завдали чергового удару по Антонівському мосту в Херсоні.

Як повідомила речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, ВСУ нагадала російським окупантам про свою «дистанційну присутність».

«Антонівський міст – один із транспортних напрямків, який росіяни намагаються реанімувати. Ми тримаємо це під контролем і нагадуємо про свою дистанційну присутність», – заявила Гуменюк.

Раніше депутат Херсонської обласної ради повідомив, що коли українські захисники завдали ще одного удару по Антонівському мосту на тимчасово окупованій території Херсонської області, по ньому їхала колона вантажівок російських військових, які перевозили боєприпаси.

«ЗСУ не просто потрапили в міст, а зробили це саме в той момент, коли ним рухалася колона російських автомобілів з боєприпасами. Люди дзвонять, кажуть, що такого ще не пам’ятають», – заявив він.

За словами Хланя, удар по мосту був дуже потужним і викликав детонацію боєприпасів ворога.

В ніч на 8 серпня Збройні Сили України знову завдали удар по Антонівському та Каховському мостах на окупованій Херсонщині. Також знищено кілька баз збереження боєприпасів російських військ. Представник окупаційної «адміністрації»Херсонщини Кирило Стремоусов заявив російським ЗМІ, що внаслідок удару ЗСУ жодних критичних пошкоджень мосту немає, однак відкриття руху по ньому відкладається. Також згоріла техніка, задіяна для ремонтних робіт після попередніх обстрілів. У мережі з’явилось відео наслідків нічного удару ЗСУ по Антонівському мосту в Херсоні.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter