З’явилось відео Антонівського мосту в Херсоні після нічного удару ЗСУ

Новини
Пошкодження на Антонівському мосту у Херсоні після удару ЗСУ, 08.08.2022, Фото: скріншот відео

У мережі з’явилось відео наслідків нічного удару ЗСУ по Антонівському мосту в Херсоні. Попри початкові заяви окупантів про незначні ушкодження, тепер повідомляється про чотири влучання по мосту.

Відео, зняте співробітником слідчого комітету рф, опублікували російські пропагандистські Telegram-канали.

«Огляд Антонівського мосту у Херсонській області. У ході огляду виявлено чотири вирви від попадання ракети, а також пошкодження, які отримала будівельна техніка, яка виконувала роботи на цьому мосту», – каже автор відео.

Як видно на кадрах, ракети влучили у місце, куди вже раніше влучали запущені українськими військовими ракети високомобільної системи M142 HIMARS.

Нагадаємо, в ніч на 8 серпня Збройні Сили України знову завдали удар по Антонівському та Каховському мостах на окупованій Херсонщині. Також знищено кілька баз збереження боєприпасів російських військ. Представник окупаційної «адміністрації»Херсонщини Кирило Стремоусов заявив російським ЗМІ, що внаслідок удару ЗСУ жодних критичних пошкоджень мосту немає, однак відкриття руху по ньому відкладається. Також згоріла техніка, задіяна для ремонтних робіт після попередніх обстрілів.

Як повідомлялося, 19 липня ЗС України атакували ракетами стратегічно важливий Антонівський міст та позиції російських військ біля нього.

Російські окупанти намагаються якнайшвидше відновити пошкоджені мости в Херсонській області, щоб постачати техніку та боєприпаси на лінію фронту.

27 липня у Херсоні окупанти перекрили рух по Антонівському мосту, який отримав суттєві пошкодження після нічної атаки Збройних сил України. Опубліковане відео пошкоджень на Антонівському мосту в окупованому Херсоні. Крім Антонівського автомобільного мосту в окупованому Херсоні, ЗС України в ніч на 27 липня вразили і залізничний міст, розташований трохи вище за течією Дніпра.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter