США вважають, що рф планує найближчим часом вдарити по інфраструктурі України – Reuters

Новини
ракетный удар
Запуск російської крилатої ракети «Калибр» Фото: ТАСС

Сполучені Штати мають дані розвідки про те, що росія планує незабаром здійснити нові атаки на цивільну інфраструктуру і державні об’єкти України.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на американського чиновника.

«Ми маємо інформацію про те, що росія активує зусилля для нанесення ударів по цивільній інфраструктурі та державних об’єктах України найближчими днями. Враховуючи послужний список росії в Україні, ми стурбовані загрозою, яка зберігається і яку російські удари становлять для мирного населення та цивільної інфраструктури», – сказав чиновник.

Він зазначив, що ця заява ґрунтується на занижених даних розвідки США.

Цю інформацію підтверджує повідомлення на сайті посольства США у Києві, яке закликало громадян своєї країни покинути Україну через те, що росія може в найближчі дні вдарити по українській цивільній інфраструктурі.

«Державний департамент має інформацію про те, що росія активізує зусилля з нанесення ударів по цивільній інфраструктурі України та урядовим об’єктам в найближчі дні. Російські удари в Україні становлять постійну загрозу для цивільного населення та цивільної інфраструктури. Посольство США настійно закликає громадян США покинути Україну прямо зараз, використовуючи приватний наземний транспорт, якщо це безпечно», – йдеться у повідомленні.

22 серпня Головне управління розвідки Міноборони України закликало українців бути особливо обережними 24 серпня у День Незалежності через загрозу ракетних ударів та провокацій з боку росії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitte