ЗСУ вкотре вдарили по Антонівському мосту у Херсоні

Новини
Антоновский мост
Антонівський міст у Херсоні після удару ЗСУ, 22.08.2022 Фото: Скріншот YouTube

Українські військові завдали нових ударів по Антонівському мосту у Херсоні.

Про це повідомила речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, пише hromadske.

За її словами, для обстрілу використовували артилерію. «ЗСУ зробили все для того, щоб окупанти не могли використовувати міст для переправлення важкої техніки і боєприпасів», — зазначила Гуменюк.

Наразі результати удару ще уточнюються, але командування вже має інформацію про те, що окупанти не можуть його ані використовувати, ані ремонтувати: «Оскільки ремонтні бригади теж евакуйовані, усвідомлюючи, що вогневий контроль не припиняється».

Окупанти ж заявили, що ЗСУ намагались обстріляти міст із HIMARS, але «спрацювала ППО, проте є декілька влучань».

Гуменюк наголосила, що вогневий контроль над Антонівським мостом продовжується. Приблизно об 11:00 у Telegram-каналах повідомляли про нові вибухи в районах мосту. У командуванні ці випадки поки не коментують.

В ніч на 8 серпня Збройні Сили України знову завдали удар по Антонівському та Каховському мостах на окупованій Херсонщині. Також знищено кілька баз збереження боєприпасів російських військ. Представник окупаційної «адміністрації»Херсонщини Кирило Стремоусов заявив російським ЗМІ, що внаслідок удару ЗСУ жодних критичних пошкоджень мосту немає, однак відкриття руху по ньому відкладається. Також згоріла техніка, задіяна для ремонтних робіт після попередніх обстрілів. У мережі з’явилось відео наслідків нічного удару ЗСУ по Антонівському мосту в Херсоні.

Оперативне командування «Південь» повідомило, що ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ 22 серпня суттєво пошкодили Антонівській міст біля Херсону.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter