рф збільшує мобілізаційні резерви й планує мобілізувати близько 90 тисяч військовослужбовців – ГУР

Новини
Фото: РИА Новости

росія має значні проблеми в комплектуванні збройних сил, які зазнали значних втрат на війні з Україною, тому збільшує мобілізаційні резерви й планує мобілізувати близько 90 тисяч військовослужбовців.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в ефірі аціонального телемарафону.

«При цьому застосовують різні підходи: і так звані добровольчі батальйони, і батальйони резервні, батальйони так званого «Боевого армейского резерва страны» (БАРС), які вони зараз комплектують в кожному військовому окрузі для того, щоб поповнити втрати, наростити свої зусилля, і збільшити чисельність саме того угруповання, яке може бути застосоване проти нашої держави», – сказав Скібіцький.

За його словами, сьогодні росія має значні проблеми в комплектуванні збройних сил.

«Час спливає, бліцкригу вони не отримали. Чи допоможе мобілізація більшої кількості осіб в рф? Мабуть, все ж таки ні. Тому що моральний стан військовослужбовців, як ведуть бойові дії, знижується, по-перше. По-друге, на контракт, на добровільний вступ до лав зс рф все менше охочих. Крім того, розпочалася паніка серед населення великих міст, тому що ніхто не хоче просто так іти служити до збройних сил, а тим більше йти на війну», – підсумував представник ГУР.

Як повідомлялося, 25 серпня президент рф Володимир Путін підписав указ, згідно з яким штатна чисельність збройних сил рф буде збільшена на 137 тисяч осіб – до 2 039 758 одиниць, у тому числі 1 150 628 військовослужбовців.

У британській розвідці вважають, що указ президента рф навряд чи суттєво підвищить бойову потужність росіїу війні проти України.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitte