Окупанти пропонують місцевим на Херсонщині заповнювати анкети, щоб отримати паспорт рф – ОВА

Новини
паспортов
Фото: Александр Река/ТАСС

Російські загарбники на окупованій Херсонщині пропонують місцевим заповнювати анкети на отримання паспорта РФ.

Про це повідомляє Херсонська ОВА.

«В смт Велика Лепетиха Каховського району військові РФ ходять по будинках та пропонують жителям заповнювати анкети на отримання паспорта РФ», – йдеться в повідомленні.

Водночас, окупанти практично знищили Нововоронцовську громаду. Обстріли тривають цілодобово, у громаді багато зруйнованих та пошкоджених приватних будинків та об’єктів інфраструктури. Також люди вимушені жити без води та світла, бо через бойові дії немає можливості відремонтувати пошкоджені мережі. В самому селищі Нововоронцовка із більш як 6 тис. жителів лишилось – близько 400.

Російські окупанти намагаються підкупити мешканців Херсона перед проведенням псевдореферендуму, пропонуючи їм «допомогу» в обмін на відмову від українського громадянства і отримання паспорта рф.

Читайте також розслідування ЦЖР: Окупована росією Херсонщина. За крок до анексії

Як повідомлялось, російські окупанти розгорнули підготовку до фейкового «референдуму» за «приєднання» Херсонської області до рф – почали роздавати пенсіонерам гроші, агітують молодь вступати до захоплених вишів, дітей від 8 років активно запрошують в оздоровчі табори Ростова, Анапи і Криму.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter