Окупанти готують фейковий «референдум» на Херсонщині: пенсіонерам дають подачки, дітей кличуть у Крим – Херсонська міськрада

Новини
Херсон

Російські окупанти розгорнули підготовку до фейкового «референдуму» за «приєднання» Херсонської області до рф – почали роздавати пенсіонерам гроші, агітують молодь вступати до захоплених вишів, дітей від 8 років активно запрошують в оздоровчі табори Ростова, Анапи і Криму.

Про це повідомляє Херсонська міська рада.

«На Херсонщині окупаційна влада готується до псевдореферендуму. Для цього шукають співробітників, приміщення та формують своїх медійників для пропаганди. Також активно перевіряються будинки і квартири, які знаходяться в радіусі кілометра від місць його проведення», – йдеться в повідомленні.

Через кадрові проблеми у всіх сферах і відмову жителів області співпрацювати, окупанти залучають на роботу спеціалістів із рф. Наразі загарбники анонсували переїзд 100 медиків, які будуть працювати в лікарнях Херсонщини.

Також окупаційна влада почала розносити пенсіонерам по 20 000 рублів, а натомість вимагає персональні дані. Так звані «виплати» приносять людям, які раніше отримували пенсію через Укрпошту.

Крім того, загарбники агітують жителів Херсонщини вступати до захоплених вишів, обіцяючи безкоштовне навчання.

Служба безпеки перехопила російські документи, які регламентують проведення фейкового «референдуму» рф на окупованій території Херсонщини.

Читайте також розслідування ЦЖР: Окупована росією Херсонщина. За крок до анексії

Як повідомлялось, у червні окупанти через заяви колаборантів повідомляли про намір  провести у захопленій Херсонській області «референдум» щодо приєднання до росії. Наступним етапом  будуть проведені «вибори».

Заступник керівника Херсонської обласної прокуратури Олексій Даниляк повідомив, що у разі проведення російськими окупантами псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Херсонської області, його організатори та учасники нестимуть кримінальну відповідальність.

28 червня військові рф викрали і вивезли у невідомому напрямку міського голову Херсона Ігоря Колихаєва.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter