Супутник Planet Labs зафіксував знищений ЗСУ понтонний міст військ рф в Херсонської області

Новини
мост

Супутник Planet Labs зафіксував знищений понтонний міст в районі села Дар’ївка Херсонської області, який російські окупанти використовували для перетину річки Інгулець.

На супутникових знімках за 5 вересня також помітні значні пошкодження самого Дар’ївського мосту, поруч з яким окупанти звели понтонну переправу, пишуть «Схеми».

Про успішні операції ЗСУ на південному напрямку, в тому числі про знищення цієї переправи напередодні повідомило оперативне командування «Південь».

«Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 370 вогневих завдань з ураження підрозділів протиповітряної оборони ворога, районів зосередження сил і засобів, станцій радіоелектронної боротьби й понтонних переправ поблизу Дар’ївки та вздовж Каховської ГЕС», – йшлося в повідомленні ОК «Південь», опублікованому в ніч на 6 вересня.

мост

На супутниковому знімку Planet Labs крім зруйнованого понтонного та пошкодженого Дар’ївського мостів, які розташовані поруч, можна побачити пошкодження будівлі біля річкового причалу, де з початку повномасштабного вторгнення рф стоїть неідентифіковане судно.

Приблизно за 250 метрів від переправи супутник також зафіксував скупчення російської військової техніки та велику кількість окопів.

Як повідомлялось, 31 серпня на Херсонщині ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ точними ударами знищили понтонну переправу, зведену окупантами в районі Дар’ївки. Крім того, завдяки щільному вогневому контролю суттєво пошкоджені Каховський і Дар’ївський мости, що виключило їх використання ворогом для підтягування техніки та боєприпасів.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter