ЗСУ вдарили по переправах військ рф у районах Дар’ївки та Голої Пристані на Херсонщині

Новини
Дарьевский мост
Дар’ївський міст через річку Інгулець Фото: ukrinform

Збройні Сили України завдали ударів по переправах військ рф в районах Дар’ївки та Голої Пристані Херсонської області.

Про це повідомили у зведенні оперативного командування «Південь».

Військові заявляють, що російські окупанти зосереджені на утримуванні окупованих територій, а також завдаванні максимальних втрат Силам оборони та стримуванні вогневого тиску.

Минулої ночі ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали понад 150 вогневих завдань, завдаючи ударів по живій силі, озброєнням і техніці росіян, а також двом переправам в районі Дар’ївки та Голої Пристані.

Зазначається, що всі переправи перебувають під вогневим контролем ЗСУ. Окупанти втратили 35 осіб особового складу та чотири бойові машини піхоти.

Супутник Planet Labs зафіксував знищений понтонний міст в районі села Дар’ївка Херсонської області, який російські окупанти використовували для перетину річки Інгулець.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter