РНБО запровадила санкції проти 606 осіб з керівництва Росії – Зеленський

Новини
зеленский
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про застосування санкцій проти 606 осіб, які належать до керівної верхівки Російської Федерації. Обмежувальні заходи, зокрема, застосовані проти членів Радбезу і Ради Федерації Росії, а також депутатів російської Держдуми.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у традиційному вечірньому відеозверненні.

«Ухвалено важливе рішення Ради національної безпеки і оборони України. Застосовано санкції до 606 фізичних осіб, які належать до керівної верхівки Росії. 28 членів Ради безпеки Росії, 154 члени Ради Федерації Росії, 424 депутати Держдуми Росії. Усі вони відповідальні за цю війну, за терор проти наших людей», – сказав Зеленський.

Він запевнив, що жоден із них не уникне відповідальності і «це тільки питання часу».

«Ми вже зробили частину необхідних юридичних, дипломатичних і політичних кроків заради такої відповідальності для них. Продумано робимо й усі інші кроки», – додав глава держави.

Як повідомлялось, з 24 лютого 2022 року РНБО України ухвалила п’ять рішень про застосування санкцій проти 298 росіян та 241 російської компанії і організацій. Компаній російського ВПК, які потрапили під українські санкції з початку повномасштабного вторгнення, було лише три.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter