Україна терміново потребує більшої кількості артсистем та боєприпасів, ППО та берегової оборони – Остін

Новини
Міністри оборони США та України Ллойд Остін та Олексій Резніков на 5-му засіданні Контактної групи з підтримки оборони України, 08.09.2022 Фото: Генштаб ЗСУ

Україна терміново потребує більшої кількості артилерійських систем та боєприпасів, ППО та берегової оборони. Українські Збройні сили «негайно та ефективно» використали військову допомогу, яку їм спрямовували. Підтримка самооборони України продовжуватиметься.

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін 8 вересня на прес-конференції за результатами 5-го засідання Контактної групи з підтримки оборони України на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«У нас були хороші переговори сьогодні про пріоритети у самозахисті України. Прямо зараз Україна терміново потребує більшої кількості артилерійських систем і боєприпасів. Вона також потребує протиповітряної оборони, берегової оборони та інших критично важливих можливостей», – сказав Остін.

Він наголосив, що захисники України негайно та ефективно використали військову допомогу, яку їм спрямовували.

«Ми не припинимо нашу підтримку самооборони України ні сьогодні, ні завтра. Країни, представлені сьогодні тут, показали свою рішучість підтримати суверенне право України захищати себе, і вони показали лідерство у прагненні інтегруватися, навчати та виробляти для задоволення потреб безпеки України у довгостроковій перспективі», – вказав очільник Пентагону.

Він зазначив, що Контактна група наразі навіть більш об’єднана та сповнена рішучості продовжувати спільну підтримку права України захищати себе.

За його словами, з першої зустрічі США збільшили військову підтримку Україні приблизно вчетверо.

Остін поінформував, що в наступні декілька тижнів у координації з НАТО США проведуть спеціальну сесію Контактної групи, на якій зберуться старші національні директори з питань озброєнь.

«Вони обговорять, як наша військово-промислова база може якнайкраще озброїти в майбутньому Збройні сили України необхідними можливостями», – пояснив міністр оборони США.

Як повідомлялось, 8 вересня на американській військовій авіабазі «Рамштайн» (земля Райнланд-Пфальц, ФРН) пройшла п’ята зустріч Контактної групи з питань оборонної підтримки України. В ній на запрошення міністра оборони США Ллойда Остіна взяли участь представники близько 50 країн – глави оборонних відомств і високопоставлені військові.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter