На Півдні ЗСУ звільнили від окупантів 500 квадратних кілометрів території – Гуменюк

Новини
Бійці ЗСУ піднімають прапор України над селищем Високопілля Бериславського району, 04.09.2022 Фото: Facebook Ігор Йосипенко

За останні два тижні на південному напрямку Збройні Сили України звільнили від російських окупантів майже 500 квадратних кілометрів української території. На Херсонщині під контроль України повернуті п’ять населених пунктів.

Про це повідомила керівник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Наші успіхи протягом останніх двох тижнів досить переконливі. Ми просунулись на різних ділянках від чотирьох до кількох десятків кілометрів. Маємо звільнені площі близько 500 квадратних кілометрів. І можемо проголосити, що населені пункти Херсонщини – Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Сухий Ставок і Миролюбівка на сьогодні вже звільнені і повністю під українським прапором. Там зчищена територія і зараз тривають ще додаткові заходи. Але населення цих населених пунктів вже повністю під юрисдикцією України», – сказала Гуменюк.

Проте, зазначила вона, обстріли цих територій все ще тривають, крім того, відступаючи, ворог замінував частину цих територій, тому всім місцевим мешканцям треба бути обережними.

Як повідомлялось, на Херсонщині командування окремих підрозділів російських військ, затиснутих Збройними Силами України на правому березі Дніпра, сигналізує про готовність провести перемовини, скласти зброю, здатись у полон, перейти під захист міжнародного гуманітарного права і таким чином зберегти собі життя

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter