Армія РФ відчуває гострий брак штурмової піхоти і молодших командирів – розвідка Британії

Новини
Знищені українськими захисниками найманці ПВК «Вагнер» Фото: facebook.com/24th.brigade

Британська розвідка вказує, що у російській армії спостерігається гостра нестача штурмової піхоти і молодших командирів на війні з Україною. Ці проблеми Кремль намагається вирішити за рахунок вербування ув’язнених до ПВК «Вагнер» і дострокового випуску курсантів з військових училищ.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Пов’язана з Кремлем російська приватна військова компанія «Вагнер» проводить кампанію з вербування російських ув’язнених для служби в Україні як мінімум з липня. Ув’язненим пропонується пом’якшення вироку, а також грошове заохочення», – йдеться у повідомленні.

У британській розвідці звернули увагу на нещодавно опубліковане відео, на якому власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин звертається до ув’язнених з пропозицією про вербування. При цьому він наголошує, що шукає тільки «бійців для штурмових підрозділів».

Також зазначається, що російські військові академії скорочують курси навчання і переносять терміни випуску курсантів. Майже напевне це відбувається для того, щоб курсанти могли бути направлені для підтримки операції в Україні.

«Вплив кадрової проблеми Росії стає дедалі серйознішим. Прискорення навчання курсантів і потреба «Вагнера» в штурмових загонах передбачає, що дві з найбільш гострих нестач кризи укомплектування збройних сил пов’язані з бойовою піхотою і молодшими командирами», – наголошується в огляді.

Як повідомлялось, російський бізнесмен Євген Пригожин, який відомий як «кухар Путіна», особисто вербує у російських колоніях ув’язнених для терористичного формування ПВК «Вагнер», що бере участь у війні проти України.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter