Гауляйтер Сальдо повідомив про рішення окупантів провести «референдум» про входження Херсонщини до складу РФ

Новини
Володимир Сальдо, колаборант, гауляйтер Херсонщини Фото: Telegram

Призначений окупантами гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо заявив, що так звана «адміністрація Херсонської області» ухвалила рішення провести «референдум» про входження окупованих територій регіону до складу РФ. Сальдо також запропонував сформувати на Херсонщині «добровольчі батальйони» для участі у війні проти України.

Про це йдеться у заяві Сальдо, яка опублікована на Telegram-каналі «адміністрації Херсонської області».

«Розглянувши звернення громадських організацій та мешканців регіону, керівництво Адміністрації Херсонської області ухвалило рішення про проведення референдуму щодо входження Херсонської області до складу Російської Федерації», – зазначив гауляйтер Херсонщини.

Він також висловив упевненість, що керівництво РФ «прийме підсумки референдуму і Херсонська область увійде до складу Росії, ставши повноправним суб’єктом єдиної держави».

«Вважаю за необхідне створення та формування на території Херсонської області добровольчих батальйонів для участі у Спеціальній військовій операції ЗС РФ на території України», – додав Сальдо.

За його словами, «входження Херсонської області до складу Російської Федерації … стане торжеством історичної справедливості».

Сальдо також сподівається, що президент РФ Володимир Путін виступить «гарантом безпеки» окупованої Херсонщини.

Читайте також розслідування ЦЖР: Окупована росією Херсонщина. За крок до анексії

Як повідомлялось, на тлі наступу ЗСУ на сході Кремль раптово активізував плани проведення псевдореферендумів про приєднання окупованих територій Донбасу до Росії. Так звані «громадські палати» маріонеткових «ЛНР» та «ДНР» 19 вересня синхронно почали вимагати негайного ініціювання «референдумів» про визнання їх суб’єктами Російської Федерації. В окупованому Криму обіцяють їм допомогти з організацією.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter