Окупанти повідомили про загибель екснардепа-колаборанта Журавка після удару ЗСУ по готелю у Херсоні

Новини
Олексій Жeравко, екснардеп-колаборант Фото: Telegram

Призначений окупантами так званий «заступник голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області» Кирило Стремоусов заявив про загибель екснардепа-колаборанта Олексія Журавка внаслідок удару ЗСУ з ракетної системи HIMARS по готелю в центрі Херсона.

Про це Стремоусов повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Сьогодні не стало мого друга Олексія Журавка. Олексій загинув внаслідок артобстрілу укроамеронацистами у центрі міста. Реактивний снаряд прилетів по мирному об’єкту, в якому знаходився Олексій», – написав Стремоусов.

Як пишуть російські пропагандистські ЗМІ, внаслідок удару ЗСУ по херсонському готелю Play Hotel by Ribas загинули двоє людей, один з яких Олексій Журавко.

Як зазначається, в готелі також проживала і знімальна група пропагандистського телеканалу RT, який фінансується російським урядом. Ракета зруйнувала їхній номер, але ніхто з них не постраждав.

Зруйнований готель Play Hotel by Ribas у Херсоні, 25.09.2022 Фото: РИА Новости

Як повідомлялось, з 2014 року впливовий на Херсонщині колишній народний депутат від Партії регіонів Олексій Журавко переховувався в Росії і відпрацьовував на пропагандистських ресурсах. У грудні 2020 року СБУ заочно повідомила Журавку підозру щодо його участі у створенні терористичної організації та дій, спрямованих на повалення конституційного ладу в Україні. 

До Херсона Журавко повернувся після повномаштабного вторгення військ РФ в Україну у лютому 2022 року. Вперше він засвітився 9 травня під час святкування дня Перемоги, який окупанти та колаборанти влаштували у херсонському Парку слави.

Як писав до війни Центр журналістських розслідувань, незважаючи на те, що СБУ оголосила в розшук колишнього нардепа від Партії регіонів Олексія Журавка за підозрою у діях, спрямованих на зміну конституційного ладу та захоплення влади, його бізнесу і впливу на Херсонщині це не заважало. Підприємства Журавка в Україні працювали без перешкод, довірені люди зберегли посади і депутатські мандати. Цій ідилії настав кінець не завдяки СБУ, а лише через бізнес-війну його колишнього помічника і компаньйона Гурамі Апостоліді. Він судиться за активи компанії «СІПІ», яка раніше належала Журавку та має численних «дочок» в різних сферах економіки. Подробиці читайте в розслідуванні «Бізнес-імперія біглого Журавка: хто тримає парасольку?».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter