Влада РФ може використати мобілізацію для посилення підрозділів Росгвардії – розвідка Британії

Новини
Військовослужбовці Росгвардії біля гідротехнічної споруди Північно-Кримського каналу на окупованій Херсонщині Фото: РИА Новости

Британська розвідка вважає, що російська влада може використовувати оголошену у Росії 21 вересня мобілізацію для посилення підрозділів Росгвардії додатковими силами.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міноборони Великої Британії.

Як зазначили у британській розвідці, відомий російський націоналіст, депутат Держдуми РФ Олександр Хінштейн 21 вересня закликав поширити часткову мобілізацію на Росгвардію.

«Підрозділи Росгвардії зіграли важливу роль як у бойових діях, так і в охороні тилу у війні проти України і наразі сприяють проведенню псевдореферендумів на тимчасово окупованих українських територіях Ці сили призначені для виконання функцій внутрішньої безпеки, щоб забезпечити непохитність путінського режиму. Вони були погано підготовлені до інтенсивних бойових дій, з якими зіткнулися в Україні», – йдеться в огляді.

Як вказують у британській розвідці, з огляду на необхідність придушення зростаючого внутрішнього інакомислення в Росії, а також оперативні завдання в Україні, Росгвардія, ймовірно, перебуває під особливою напругою.

«Є реальна ймовірність того, що часткова мобілізація буде використана для посилення підрозділів Росгвардії додатковими силами», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 21 вересня через брак особового складу російської армії для війни проти України президент РФ Володимир Путін підписав указ про часткову мобілізацію в Росії. Російський міністр оборони Сергій Шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації призовуть 300 тисяч резервістів. За його словами, набір не буде здійснено у рамках разової акції. Мобілізація торкнеться 1,1% загального мобілізаційного ресурсу.

Російське видання «Новая газета» повідомило, що у «сьомому пункті» указу Володимира Путіна про мобілізацію в РФ йдеться про те, що Міноборони країни дозволяє призвати на військову службу не 300 тисяч резервістів, а 1 млн.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter