Рада Федерації 4 жовтня може розглянути «приєднання» окупованих територій України до РФ

Новини
Фото: РИА Новости

Російська Рада Федерації 4 жовтня може розглянути питання «про входження нових суб’єктів» до складу РФ за підсумками так званих «референдумів», проведених російським загарбниками на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України з 23 по 27 вересня.

Як повідомляють російські пропагандистські ЗМІ, про це заявила спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко.

«Ми з повагою ставимося до волі жителів «ДНР», «ЛНР», Запорізької та Херсонської областей, і якщо така воля з їхнього боку – увійти до складу Росії, безумовно, ми підтримаємо», – сказала Матвієнко.

Вона також вважає, що немає потреби проведення позачергового засідання верхньої палати російського парламенту для розгляду цього питання.

«Планове засідання Ради Федерації 4 жовтня. Я вважаю, що ми 4 числа, якщо все підтвердиться, готові розглянути», – додала Матвієнко.

Як повідомлялось, опубліковані результати так званих «референдумів» про входження до складу РФ на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, які російські загарбники проводили з 23 по 27 вересня.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter