У Криму повідомляють про потужний вибух на військовому аеродромі Бельбек, окупанти заявили про літак, що «викотився»

Новини
Вибух на захопленому російськими окупантами військовому аеродромі Бельбек під Севастополем, 01.10.2022

У Криму повідомляють про потужний вибух на військовому аеродромі Бельбек, окупанти заявили про літак, що «викотився».

Відео публікують у соцмережах.

Так званий «губернатор» Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що це позаштатна ситуація.

«За інформацією рятувальників, під час посадки літак викотився за межі злітно-посадкової смуги і спалахнув. Зараз на місці працюють пожежні розрахунки. Літак при посадці вийшов за межі злітно-посадкової смуги, стався частковий підрив боєкомплекту. Пілот встиг евакуюватися, пожежа оперативна. постраждав», – повідомив він.

Очевидці із Криму повідомляють, що бачили ракету перед вибухом на аеродромі Бельбек. І публікують фотографію.

Аеродром Бельбек розташований на північному заході Севастополя. З 1990-х років на ньому базувалася 204 бригада тактичної авіації Повітряних сил Збройних сил України, а також виконувалися цивільні рейси з перевезення пасажирів. З 2002 року «Аеропорт «Бельбек» отримав статус міжнародного.

Після окупації Криму в 2014 році аеродром Бельбек обслуговував виключно військово-космічні сили РФ і цивільні рейси не здійснювалися. На аеродромі дислокується 38-й винищувальний авіаційний полк ВПС Росії, на озброєнні якого знаходяться літаки Су-27, модернізовані Су-27СМ, навчально-бойові Су-27УБ та двомісні винищувачі Су-30М2, а також Севастопольський авіаційно-рятувальний центр МНС Росії.

Аеродром Кача розташований на північній околиці Севастопля, на відстані 23 км від центру міста. Належить Чорноморському флоту РФ, його експлуатує 318-й окремий змішаний авіаційний полк ЧФ РФ.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter