Російські винищувачі приземлилися на аеродромі «Бельбек» в окупованому Севастополі

Новини
Російські винищувачі на аеродромі «Бельбек», 4 червня 2016 р Фото: Владимир Смирнов / GettyImages.com

На аеродром «Бельбек» в окупованому Севастополі приземлилися більше десятка винищувачів Су-27 і Су-30.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на очевидця події, передає Центр журналістських розслідувань.

«Свідок Reuters бачив, як літаки приземлилися на авіабазі Бельбек в Криму, який був анексований Росією в 2014 році після того, як український президент Віктор Янукович втік з Києва», – сказано в повідомленні агентства.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки стурбовані розміщенням РФ додаткових бойових винищувачів в окупованому Криму.

Раніше Міноборони РФ незаконно вилучило в Севастополі 27 гектарів землі під аеродром «Бельбек».

Аеропорт «Бельбек», розташований на північному заході Севастополя, обслуговує літаки Повітряно-космічних сил Росії. Планується, що після модернізації він буде приймати і цивільні рейси.

«Бельбек» є аеродромом спільного базування на якому з 1990-х років була розташована 204 бригада тактичної авіації Повітряних сил Збройних сил України, а також виконувалися цивільні рейси з перевезення пасажирів. З 2002 року «Аеропорт «Бельбек» отримав статус міжнародного.

Після анексії Криму Росією в 2014 році, аеродром «Бельбек» обслуговував виключно військово-повітряні сили РФ і цивільні рейси не здійснювалися. При цьому на його базі були розташовані два авіаційних полку ВПС РФ.