Рада призначила очільником НБУ екскерівника Ощадбанку Андрія Пишного

Новини
Андрій Пишний, голова НБУ Фото: oschadbank.ua

Верховна Рада 7 жовтня призначила екскерівника Ощадбанку Андрія Пишного на посаду глави Національного банку України.

За відповідне рішення в залі парламенту проголосували 290 нардепів повідомив член фракції «Голос» Ярослав Железняк у Telegram.

«Парламент призначив Андрія Пишного головою НБУ», – написав Железняк.

Андрій Пишний у 1996 році закінчив Чернівецький держуніверситет за спеціальністю правознавство. У 2005 році він закінчив Українську академію банківської справи НБУ. У 2000 році Пишний розпочав кар’єру в Ощадбанку – спочатку на посаді керівника юридичного департаменту, згодом був першим заступником голови правління та в.о. голови правління.

З травня 2007 року по червень 2009 рокуПишний був заступником секретаря РНБО. У 2010 очолив комітет партійного контролю у партійному проекті Арсенія Яценюка «Фронт Змін». На парламентських виборах 2012 року став заступником керівника штабу «Батьківщини», а в грудні став лідером «групи Яценюка» у фракції «Батьківщини» та першим заступником голови парламентського комітету з питань регламенту. 15 червня 2013 року, після об’єднання «Фронту змін» і партії «Батьківщина», був обраний заступником керівника «Батьківщини».

Із березня 2014 року по листопад 2020 рокуРишний був головою правління АТ «Ощадбанк». Андрій Пишний входить до міжнародної групи з питань санкцій проти Росії «Єрмака-Макфолла».

Нагадаємо:

  • 6 жовтня Верховна Рада за поданням президента Володимира Зеленського звільнила Кирила Шевченка з посади керівника Національного банку України. Перед звільненням САП та НАБУ повідомили Шевченку про підозру в злочині в період керівництва ним Укргазбанком.