Відповідь на ракетні атаки РФ: Волонтер Притула та активіст Стерненко оголосили збір коштів на українські дрони-камікадзе

Новини
Український дрон-камікадзе RAM ІІ UAV Фото: Youtube STE - SpetsTechnoExport

Український волонтер, творець однойменного благодійного фонду Сергій Притула та активіст Сергій Стерненко після російських ракетних атак по Україні 10 жовтня оголосили збір коштів на українські дрони-камікадзе RAM ІІ UAV, за допомогою яких ЗСУ нищитимуть російських окупантів.

Про це Притула повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Друзі, збираємо на помсту!!! Ми планували з Сергієм Стерненком розпочати цей збір 12 жовтня, але бункерний виродок вніс свої корективи. РОЗПОЧИНАЄМО ВЖЕ!!! Збираємо на українські дрони-камікадзе RAM ІІ UAV. Буде бавовна. Буде боляче», – написав волонтер.

Він також опублікував реквізити, за якими можна переказати кошти:

ПриватБанк

Монобанк

IBAN: UA173052990000026008046715893

PayPal: [email protected]

«Сергій (Стерненко – ред.) теж збирає на банку, потім складемо докупи. Буде помста, будуть горіти!!!!», – додав Притула.

Дрон-камікадзе RAM ІІ UAV розроблений ТОВ «Компанія оборонних і радіоелектронних технологій» (КОРТ). Основне призначення – виявлення та ураження наземних (надводних) броньованих цілей та систем ППО. Він побудований на базі одного з найкращих українських БПЛА — «Лелека-100» від компанії DEVIRO. Презентація RAM ІІ UAV відбулась у лютому 2018 на виставці в Абу-Дабі.

RAM ІІ UAV обладнаний електричним двигуном, що забезпечує дальність польоту до 30 км на крейсерській швидкості в 70 км/год. Запуск здійснюється за допомогою катапульти. Апарат завдовжки 1,78 метра, розмах крил – 2,3 метра, найбільша вага – 8 кг, яка включає вагу бойової частини, який може сягати 3 кг. Бойова частина може бути термобаричною, протитанковою і осколковою. RAM ІІ UAV може влучати у ціль з точністю до одного метра.

Також у беспілотника є Full HD гіростабілізаційна камера з 10-кратним оптичним зумом, що полегшує ідентифікацію цілі. Головною особливістю є активна система візуального відстеження об’єкту, що дозволяє зафіксувати ціль у режимі реального часу, відстежувати її переміщення та реагувати на нього.

Нагадаємо:

  • У Шевченківському районі Києва внаслідок російського ракетного удару загинули щонайменше 8 людей, відомо про 24 поранених.
  • Вранці війська РФ почали масований ракетний удар по всій території України. Про вибухи повідомляють у Києві та у багатьох обласних центрах країни. Центр журналістських розслідувань проводить хроніку подій 10 жовтня.
  • Станом на 11:00 10 жовтня в Києві та восьми регіонах України пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів. Частина областей знеструмлена

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter