Внаслідок ракетних атак 10 жовтня в Україні загинуло 19 людей, 105 були поранені – ДСНС

Новини
Жінки, постраждалі внаслідок удару російської ракети по центру Києва 10.10.2022 Фото: Serhii Korovainyi

Станом на ранок 11 жовтня внаслідок масованих ракетних атак по Україні, які 10 жовтня здійснили російські війська, загинуло 19 людей, ще 105 були травмовані.

Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України.

«Інформація щодо наслідків масованих обстрілів, що сталися 10 жовтня станом на 07 ранку 11 жовтня … За попередніми даними загинуло 19 людей, ще 105 були травмовані», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, загалом внаслідок обстрілу сталось влучання по об’єктах критичної та цивільної інфраструктури у дванадцяти областях та місті Києві, де виникло понад 30 пожеж, які були ліквідовані силами ДСНС.

«Залишаються знеструмленими 301 населений пункт у Київській, Львівській, Сумській, Тернопільській та Хмельницькій областях», – повідомили рятівники.

Для забезпечення електропостачання розгорнуто 22 електростанції, у тому числі 15 для закладів охорони здоров’я у Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській, Харківській та Чернігівській областях, а також сім електростанцій для об’єктів критичної інфраструктури.

З минулої доби вдалось відновити електропостачання до 3 571 населених пунктів у Полтавській, Сумській, Тернопільській, Львівській, Київській та Хмельницькій областях.

Нагадаємо:

  • Вранці 10 жовтня війська РФ почали масований ракетний удар по всій території України. Про вибухи повідомляють у Києві та у багатьох обласних центрах країни.
  • Підрозділи Повітряних Сил ЗС України 10 жовтня збили 45 з 80 ракет різних типів, запущених російськими військами по українській території з акваторії Чорного моря та з Каспійського регіону. Також було знищено 9 із 12 дронів-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter