Не доїхали: У РФ на полігоні розстріляли «добровольців», яких готували до відправки в Україну – 11 загинули, 15 поранені

Новини
Фото: ТАСС

У Брянській області Росії 15 жовтня двоє громадян однієї з країн СНД розстріляли на військовому полігоні російських «добровольців», яких готували до відправки на війну в Україну. Внаслідок стрілянини одинадцять людей загинули, ще 15 було поранено. Нападники були вбиті вогнем у відповідь.

Про це повідомляють російські ЗМІ із посиланням на інформацію Міноборони РФ.

«15 жовтня на полігоні Західного військового округу у Білгородській області двома громадянами однієї з країн СНД здійснено терористичний акт. У ході проведення заняття з вогневої підготовки з особами, які добровільно виявили бажання брати участь у спеціальній військовій операції, терористи відкрили вогонь зі стрілецької зброї по особовому складу підрозділу», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, внаслідок стрілянини 11 людей отримали смертельні поранення. Ще 15 осіб із пораненнями різного ступеня тяжкості доставлені до медичного закладу, де їм надається вся необхідна допомога.

В результаті вогню у відповідь обидва тих, хто стріляли, були вбиті. Наразі на місці події працюють правоохоронні органи.

Як повідомляє Telegram-каналу SOTA, Стрільба у Білгородській області сталася на полігоні у селищі Солоті. При цьому його джерело, який став свідком розстрілу та витягував одного з поранених, стверджує, що на полігоні було 22 загиблих та 16 поранених. Він також заявляє, що стріляли троє людей: у двох із них були автомати, у одного – кулемет. Один з нападників зміг втекти.

Раніше SOTA писала, що на цьому полігоні перебувало понад 100 осіб із Брянської області, які категорично відмовлялися вирушати в Україну під місто Лиман Донецької області. Військове керівництво більше тижня намагалося вмовити їх вирушити на штурм міста.

У свою чергу Telegram-канал Baza стверджує, що стрілянина сталася близько 10 години ранку на полігоні військової частини у Валуйському районі Білгородської області, проте відомо про це стало лише ввечері.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter