Чому небезпечно публікувати фото збитих дронів-камікадзе Shahed-136 – пояснення Міноборони

Новини
дрон

У міністерстві оборони закликали українців не публікувати фото уламків збитих іранських дронів-камікадзе Shahed-136, якими РФ атакує Україну.

Детально про це написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Чи може нашкодити нам публікація фотографій збитих дронів?Так, може – у випадку, якщо на фото видно бортовий номер ворожого безпілотника. Адже з цієї інформації противник може отримати важливий для нього висновок – чи долетів певний апарат до цілі?

Більше того, ворожі ЗМІ можуть цей факт використати у пропагандистських цілях. Ну і, так само дотримуймося старого правила – не робити на фото прив’язки до місцевості. Тобто, щоб не було зрозуміло, де саме ви зняли збитий дрон. Тому – уникаймо несвідомого поширення розвідувальної інформації».

При цьому Маляр зазначила, що деякі дописувачі соцмереж вже підкоригували свої вранішні дописи, і на фото з рештками збитих дронів замалювали номери.

Також докладно пояснив ситуацію відомий блогер Паша К. Кашчук.

У понеділок, 17 жовтня, РФ атакувала Україну 42 дронами, з них 36 вдалося збити.

  • 17 жовтня РФ атакувала Україну дронами-камікадзе.
  • З-під завалів будинку у Шевченківському районі Києва, де стався вибух внаслідок атаки російських військ дронами-камікадзе, дістали тіло загиблої жінки.
  • Президент України Володимир Зеленський опублікував відео наслідків атаки дронів-камікадзе по Києву.
  • Укроборонпром анонсував появу на озброєнні Сил оборони України боєприпасу, який здатний вражати цілі на відстані до 1000 км.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter