Росія завершила баржевий міст біля пошкодженого Антонівського мосту в Херсоні – розвідка Британії

Новини
Супутникове фото компанії Planet Labs баржевого мосту, який завершують зводити окупанти біля Антонівського мосту в Херсоні, 18.10.2022 Фото: Twitter Tim Ehrhart

Британська розвідка вказує, що російські війська продовжують укріплювати контрольно-пропускні пункти через річку Дніпро і завершили будівництво баржевого мосту біля пошкодженого Антонівського мосту в Херсоні.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Російські війська продовжують зміцнювати пункти пропуску через річку Дніпро, а також завершили будівництво баржевого мосту поряд із пошкодженим Антонівським мостом у Херсоні. Попри те, що використання важких баржевих мостів майже напевно входило у плани радянської епохи для операцій у Європі, цілком імовірно, що це перший випадок, коли російським військовим доводиться використовувати цей тип мосту за кілька десятиліть», – йдеться у повідомленні.

Супутникове фото компанії Planet Labs баржевого мосту, який завершують зводити окупанти біля Антонівського мосту в Херсоні, 18.10.2022 Фото: Twitter Tim Ehrhart

Як вважають у британській розвідці, використання цивільних барж, ймовірно, надасть Росії додаткові матеріальні та матеріально-технічні переваги, оскільки вона втратила значну кількість військового мостового обладнання та інженерного персоналу під час вторгнення.

«Якщо баржовий міст зазнає пошкоджень, майже напевно Росія намагатиметься швидко відремонтувати або замінити пошкоджені ділянки, оскільки їхні сили та пункти пропуску через річку Дніпро зазнають дедалі більшого тиску в Херсоні», – йдеться в огляді.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter