В окупованому Херсоні АЗС та аптеки відмовляються приймати рублі – російські медіа-ресурси

Новини
АЗС Okko в окупованому Херсоні, Фото з соцмереж

Автомобільні заправні станції в окупованому Херсоні припинили приймати рублі, а деякі взагалі зачинились, відмовляючись співпрацювати з росіянами. Схожа картина і з місцевими аптеками, а курс російської валюти на території окупованої Херсонщини впав майже вдвічі.

Про це повідомляють сайт IPC-Херсон з посиланням на російські Telegram-канали.

«У Херсоні власники заправок продовжують відмовляти у обслуговуванні клієнтам. І якщо напередодні вони просто не хотіли приймати рублі і казали, що палива немає, то сьогодні тактика після нашої вчорашньої публікації змінилася – підприємці-«ждуни» вигадують будь-який привід, лише б не працювати. При цьому персонал говорить абсолютно чесно: палива завалися», – пише один з Telegram-каналів.

«Ждунами» російські пропагандисти називають херсонців, що чекають на звільнення свого міста Збройними Силами України, а відмову приймати до розрахунку рублі аргументують змовою серед херсонських «ждунів», що працюють на АЗС.

«Низка компаній у місті почали відмовлятися приймати російські рублі та вимагають оплати у гривні. Як пояснили співробітники однієї із заправок, що працює під брендом кримської АЗС, така вимога надійшла до них від начальства, втім, доказів цього не навели, і очевидно, що продавці брешуть», – скаржаться росіяни.

Паралельно з проблемами на заправках, ігнорувати російську валюту почали і власники херсонських аптек. Впав також і курс рубля до гривні. За інформацією самих херсонців, подекуди він повернувся до довоєнних показників.

«Крім АЗС, рублі масово відмовляються приймати також і в аптеках. Більше того, як розповіли місцеві жителі, російську валюту ще й не хочуть міняти, а курс, яким обмінюють українську гривню на ринку, зріс у співвідношенні 1х2», – йдеться в повідомленнях російських ЗМІ.

Обурені росіяни ж у коментарях під цими повідомленнями вимагають розстрілювати українців за відмову приймати рублі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter