Німеччина поставить Україні ще три комплекси ППО IRIS-T – Шольц

Новини
IRIS-T

Німеччина якнайшвидше поставить Україні ще три комплекси протиповітряної оборони IRIS-T, кожен з яких може захистити велике місто. Система призначена для знищення крилатих та балістичних ракет, гелікоптерів та БПЛА.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на відкритті 5-го німецько-українського бізнес-форуму з відбудови України в Берліні, повідомляє Укрінформ.

Шольц зазначив, що російське вторгнення 24 лютого стало жахливим пунктом в історії загалом.

«Ми підтримуємо вашу країну політично, фінансово, економічно, гуманітарно, а також зброєю. Так, про це ми теж говоримо на економічній конференції… Атаки росії на цивільну інфраструктуру показують, що треба зробити все, щоб відбудувати і захистити українські міста, села, мости, вулиці та залізничне полотно. Тому я дуже радий, що наші зенітно-ракетні комплекси та зенітні самохідні установки, а тепер ще й IRIS-T в Україні… Ця система може захистити велике місто. Ще три такі установки ми поставимо в Україну якомога швидше», – сказав Шольц.

Він запевнив, що Німеччина разом з партнерами буде підтримувати Україну стільки, скільки потрібно.

«Це стосується і часу війни, а також відбудови. Ви можете покластися на Німеччину, на ЄС та інших друзів у світі», – акцентував канцлер ФРН.

IRIS-T

11 жовтня Німеччина передала Україні перший комплекс протиповітряної оборони IRIS-T. 14 жовтня у Повітряних силах заявили, що комплекс протиповітряної оборони вже на бойовому чергуванні.

Комплекс IRIS -T SLM – найсучасніша система протиповітряної оборони німецького виробництва. Її ще не мають навіть німецькі збройні сили. Комплекс розроблений німецькою оборонною компанією Diehl Defence.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter