Кримська платформа. Голова Бундестагу виступає за посилення тиску на РФ для деокупації Криму

Новини
крымская платформа

Голова Бундестагу Німеччини Бербель Бас заявляє про необхідність посилення тиску на РФ з метою деокупації Криму. Вона нагадала про нещодавню резолюцію ООН, у якій 143 країни засудили спробу анексії РФ тимчасово окупованих українських територій.

Про це вона заявила під час першого парламентського саміту міжнародного Кримської платформи у Загребі.

«Ми повинні тиснути на росію, щоб закінчити тимчасову окупацію росією Криму і відновити український контроль. Крим належить Україні. Ми засуджуємо систематичне порушення прав людини росією в Криму. Ми ніколи не визнаємо ці незаконні анексії, включаючи незаконну анексію Криму», – заявила вона.

«Ми посилаємо чіткий меседж: ми підтримуємо суверенітет, незалежність, єдність і цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах 1991 року. Сміливі українці не будуть залякані такими нападами, вони мають нашу повну солідарність. росія робить все що може, щоб забити клин між нами. Але ми не будемо піддаватися цьому», – наголосила Бас.

У хорватському Загребі розпочався перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи.

23 серпня 2021 року пройшов інавгураційний Саміт Кримської платформи. Він офіційно запустив перший міжнародний формат щодо Криму. Кримська платформа – це ініційований Україною новий міжнародний консультаційно-координаційний формат. Платформа спрямована на підвищення ефективності міжнародного реагування на триваючу окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим загрозам, посилення міжнародного тиску на Кремль, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні мирним шляхом.

Країни-учасники Кримської платформи засудили неспровоковане вторгнення збройних сил РФ в Україну та вимагають від президента Володимира Путіна негайно припинити військові дії та вивести російські війська з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter