Окупанти розквартировуються у домівках мешканців Херсонщини. Допомагає депутат облради від «Слуги народу» Данило Репілевський

Новини
Данило Репілевський, колаборант

Депутат Херсонської обласної ради від президентської партії «Слуга народу» Данило Репілевський допомагає російським окупантам виселяти місцевих мешканців з їхніх домівок і заселяти туди військових. Зараз це відбувається в селах Каховського, Херсонського району та Бериславського районів Херсонщини.

Центру журналістських розслідувань про це повідомили мешканці згаданих сіл Херсонської області.

За словами людей, зараз в їхній громаді з’явилось дуже багато російських військових з Чечні. Вони масово заселяються в будинки в Тавричанці, Мар’янівці та Скворцівці, власники яких виїхали з окупованої території. Сусідів та родичів господарів будинків попереджають, аби ті добровільно віддали ключі, інакше погрожують виламувати двері. Якщо ж господарі будинків виїхали з села, а в будинках живуть їхні родичі, то окупанти виселяють їх на вулицю.

«Організовують «заселення» окупантів у наших селах Данило Репілевський і начальник охорони ТОВ «Агробізнес», співзасновник Тавричанського громадського формування з охорони громадського порядку «Яструб» Лукін Сергій Іванович. Допомагають їм колишній голова Тавричанської громади Гречка Юрій Анатолійович разом із дружиною Тетяною та директорка сільського будинку культури, яку окупанти призначили гауляйтеркою Тавричанки Довбня Оксана Анатоліївна. Днями вони заселили окупантів і в мій дім», – розповів Центру журналістських розслідувань директор державного підприємства «Дослідне господарство «Асканійське» Віктор Найдьонов.

Він додав, що згадані колаборанти вимагають від місцевих жителів називати Збройні сили України «нацистами», а російських окупантів – «освободителями». Тим, хто не погоджується, погрожують ув’язненням і «вилученням» майна.

Данило Едуардович Репілевський, 16 грудня 1987 року народження, є депутатом Херсонської обласної ради від партії «Слуга народу». Досі він був малопублічним і перебував у тіні свого впливового батька – колаборанта Едуарда Репілевського, аграрного магната, гендиректора ТОВ «Агробізнес», депутата Херсонської облради від ОПЗЖ. Як стверджують місцеві жителі, Данило публічно не виступає в підтримку Росії, однак «завжди робить так, як скаже його батько».

Юрій Соболевський, перший заступник голови Херсонської облради і депутат від «Слуги народу» в коментарі ЦЖР повідомив , що з Репілевським втрачено будь-який зв’язок.

«Де зараз знаходиться Данило Репілевський, мені невідомо. З цим депутатом обласної ради ми втратили будь-який контакт ще навесні цього року. Скільки ми з ним не намагались зв’язатися – все марно», – сказав Соболевський.

За словами мешканців Тавричанки, Едуард Репілевський фінансував і допомагав російським окупантами проводити псевдореферендум з «приєднання» Херсонщини до РФ. Люди скаржаться, що Репілевський «повіджимав» поля місцевих фермерів і навіть городи людей, забороняє їм косити сіно та випасати корів.

За інформацією, отриманою ЦЖР від місцевих мешканців, російські окупанти заселяють своїх військових у домівки мешканців Василівки і Любимівки Каховського району, Дар’ївки Херсонського району, Тягинки Бериславського району та в інших населених пунктах Херсонщини.

Як повідомлялося, у ніч на 25 жовтня ЗСУ завдали удару по штабу кадировського полку, розташованому в захопленій військами РФ будівлі школи в селі Каїри Горностаївської громади Каховського району Херсонщини.

Матеріал створений за підтримки Ради Європи. Погляди, викладені в ньому, є відповідальністю його авторів і можуть не співпадати з офіційною політикою Ради Європи.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter