В село Стрілкове Генічеського району прилетів снаряд – окупанти вчать «мобіків» стріляти поруч із населеними пунктами

Новини
Фото: РИА Новости

Днями у  центр села Стрілкове Генічеського району  прилетів снаряд, який чудом не розірвався і не потрапив у житлові будинки. Окупанти влаштували «полігон» між курортними селами Щасливцеве та Стрілкове, що на Арабатській Стрілці, на якому вчать стріляти мобілізованих.

Про небезпечний інцидент телеграм-каналу «Генічеськ ua» розповіли місцеві мешканці, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

На необлаштованому «полігоні», що знаходиться у безпосередній близькості до населених пунктів курортної Арабатської Стрілки,  російські окупанти муштрують мобілізованих військових, наражаючи на небезпеку цивільне місценве населення. Стрільби зі стрілкової зброї та мінометів, за словами мешканців, тривають і вдень, і вночі. 

«Два дні тому у центр Стрілкового прилетів мінометний снаряд, який чудом не розірвався і не поцілив у житлові будинки. Приліт снаряда викликав паніку серед місцевого населення, люди почали виїжджати, не чекаючи дозволу на виїзд через блокпост Василівки. Псевдостароста села Стрілкове Віктор Подоляк робить вигляд, що нічого не сталось, приховав цей інцидент і, аби задобрити людей, почав видавати «гуманітарну» консервацію», – пише «Генічеськ ua». 

За даними джерел видання, російські військові продовжують заселятися у селищі мт. Новоолексіївка та в селах Арабатської Стрілки до нежитлових будівель і квартир, з яких виїхали місцеві жителі, тікаючи від окупації і псевдореферендуму. 

Мешканців Херсонської області, яких російські окупанти евакуювали з правого берега Дніпра на лівий, селять у школи Генічеська та Новоолексіївки на кілька днів, після чого вивозять на територію Росії.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, російські окупанти заселились в усі готелі і бази відпочинку Арабатської Стрілки. Одночасно там може розміститись до 40 тисяч ворожих бійців.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter