Розвідка Британії зафіксувала два російські МіГ-31 та контейнер із «Кинджалами» під Мінськом

Новини
кинжал

На аеродромі Мачулищі під Мінськом зафіксовано два літаки МіГ-31 і контейнер, ймовірно, для зберігання ракет «Кинджал», які РФ називає гіперзвуковими.

Про це йдеться у звіті розвідки Великої Британії.

Знімок був зроблений 17 жовтня. На ньому видно два літаки МіГ-31 та великий контейнер, укріплений земляним валом. Ймовірно, в ньому зберігають ракети «Кинджал».

РФ використовує ці ракети з 2018 року, але раніше не розгортала їх у Білорусі. Росія застосовувала «Кинджали» на війні проти України, однак запаси цих ракет, ймовірно, сильно обмежені.

За дальності 2000 км розміщення «Кинджалів» у Білорусі дає мало переваг РФ у війні проти України, зазначають розвідники.

Найімовірніше, Москва перекинула ці ракети для сигналу Заходу та демонстрації Білорусі як співучасниці у війні.

Х-47м2 «Кинджал» – російський гіперзвуковий авіаційний ракетний комплекс. Прийнятий на озброєння у РФ, з 1 грудня 2017 року приступив до несення бойового чергування на аеродромах Південного військового округу.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter