Війська РФ використовують Курську АЕС для зберігання ракетного озброєння – ГУР

Новини
Курська атомна електростанція Фото: gur.gov.ua

Російські війська використовують територію Курської АЕС та пов’язаних з нею підприємств для зберігання та обслуговування ракетного озброєння. Не виключається наявність у підземних сховищах станції іранських балістичних ракет.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Як зазначається, впродовж останніх декількох тижнів до підземних ангарів підприємства «Курскатоменергоремонт» в районі селища іваніно Курської області представники ЗС РФ завозили ракети до комплексів С-300. Також наприкінці жовтня помічено прибуття до цих ангарів декількох цивільних вантажівок на іранських автомобільних номерах з невідомим вантажем.

«Не виключено, що зазначений об’єкт підвищеної небезпеки, який безпосередньо наближений до Курської АЕС (місто Курчатов), використовується російськими ЗС у військових цілях. А саме, для прихованого розміщення та обслуговування боєприпасів до ракетного озброєння та іранських БПЛА. Не виключається наявність у вказаних підземних сховищах іранських балістичних ракет», – наголосили в ГУР.

У військовій розвідці вважають, що ця інформація має стати предметом ретельної перевірки з боку представників відповідних міжнародних організацій, в першу чергу – МАГАТЕ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter