У звільненому Високопіллі на Херсонщині виявили тіла трьох мешканців, розстріляних під час окупації РФ – Офіс генпрокурора

Новини
Зруйнована оселя у Високпіллі на Херсонщині Фото: investigator.org.ua

У звільненому смт Високопілля на Херсонщині виявили тіла трьох розстріляних мирних мешканців.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

«4 листопада прокурори спільно з працівниками поліції у смт Високопілля виявили три тіла зі слідами насильницької смерті. За попередніми даними, під час окупації населеного пункту російські військові розстріляли трьох цивільних осіб і закопали поблизу приватних домоволодінь», – йдеться в повідомленні.

Тіла направлено для проведення судово-медичної експертизи. Проводяться слідчі дії, направлені на встановлення обставин злочину.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаним з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

3 листопада начальник департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Нацполіції Олексій Сергєєв на брифінгу повідомив, що у деокупованих населених пунктах Харківщини, Донеччини та Херсонщини виявили тіла 868 цивільних, які загинули під час російської окупації.

Центр журналістських розслідувань одним із перших побував у звільнених селах Новоолександрівки і Високопілля та поспілкувався з людьми, які пережили окупацію. 

Детальніше читайте: «Поки ми чекали наших, інші за банку тушонки продавалися». Як мешканці звільненої Херсонщини пережили російську окупацію