«Туризмом в Запоріжжі» призначили керувати скандального росіянина із Мордовії, який раніше працював в окупованій Євпаторії 

Новини
Ісякаєв
Радік Ісякаєв

Виконуючим обов’язки «міністра культури спорта і туризма» окупаційна «адміністрація» РФ у Запорізькій  області призначила підприємеця із Мордовії Радіка Ісякаєва, який раніше керував в окупованій Євпаторії  муніципальним закладом «Малий Єрусалим».

В інтерв’ю російським пропагандистам спільно з «міністром курортів туризму Криму», колаборантом Вадимом Волченком Ісякаєв заявив про створення «туристичного кластеру» на тимчасово окупованих територіях, і про те, що мріє про спільні проєкти з туристичними об’єктами окупованого Криму, розповів «про перспективи співпраці з окупованою Херсонщиною» і подякував так званому «главі Крима» Сергію Аксенову за можливість «перейняти досвід» туристичної галузі півострова, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Міністр курортів туризму Криму» Вадим Волченко та Радік Ісякаєв

Перебування Ісякаєва на посаді керівника «Муніципальної автономної установи «Малий Єрусалим» в Євпаторії ознаменувалося скандалом.

В 2020 році орендарі павільйонів записали відеозвернення до Сергія Аксенова зі скаргою на підвищення орендної плати та неякісну роботу муніципального підприємства.

Відеоролик опублікував у Facebook один із його авторів Ян Панковецький.

«Останнім часом туристичний маршрут Малий Єрусалим гине. Виросли гори сміття, які ніхто не прибирав. Директор МУП «Малий Єрусалим» Ісякаєв Радик Спартакович ігнорував усі звернення. На наші плечі лягла непосильна орендна плата», – йдеться у зверненні.

Ісякаєв тоді коментував журналістам, що просто «відбувається процес наведення порядку». 

Радік Ісякаєв народився 23 травня 1980 року. Розпочинав свою діяльність в 2003 році як індивідуальний підприємець (торговля) у себе на батьківщині в с. Лямбір, Лямбірського району республіки Мордовія.

Був засновником автономної некомерційної організації розвитку регіонального медіапростору “Сделано в Мордовии”.

Радік Ісякаєв вперше з’являється в політичному  просторі в 2011 році як кандидат-самовисуванець в депутати Лямбірського муніципального района республіки Мордовія. Вибори виграє. І в 2016 вже стає кандидатом в «Государственное собрание Республики Мордовия» від Мордовського регіонального відділення партії “Єдіная Росія”. Депутатом так і не став, а в 2019 – балотується в «Евпаторійську міську раду» окупованого Крима також як висуванець від «Єдиної Росії». Також безрезультатно.

Центр журналістських розслідувань повідомляв, що «уряд Запорізької області» очолив Антон Кольцов до цього перший віце-губернатора Вологодської області. 

«Міністром з молодіжної політики Запорізької області» призначений Антон Тіцький, який раніше обіймав посаду радника керівника Федерального агентства у справах молоді (Росмолодь)

Також  5 липня окупанти призначили гауляйтеру Запорізької області Євгену Балицькому двох заступників. Це колаборант із окупованого Криму, колишній «депутат Держдуми рф» та «екс-віце-спікер «Госсовета Крыма» Андрій Козенко та ексзаступник голови Запорізької обласної державної адміністрації, член «партії регіонів» Віктор Ємельяненко.

Матеріал створений за підтримки Ради Європи. Погляди, викладені в ньому, є відповідальністю його авторів і можуть не співпадати з офіційною політикою Ради Європи.

***

24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter