Зеленський призначив начальників ще трьох новостворених військових адміністрацій на Херсонщині

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський 10 листопада призначив начальників ще трьох новостворених військових адміністрацій (ВА) Херсонської області.

Про це йдеться в розпорядженнях, оприлюднених на офіційному сайті очільника держави, передає Центр журналістських розслідувань.

Каховську міську ВА очолив міський голова Каховки, обраний від президентської партії «Слуга народу» Віталій Немерець. До обрання міським головою вся його кар’єра була пов’язана з правоохоронними органами.

1 квітня, як повідомляв ЦЖР, окупанти «відсторонили» Віталія Немерця від обов’язків і призначили гауляйтером міста колаборанта Павла Філіпчука. Невдовзі Немерець покинув окуповану Херсонщину, а згодом через власну бездіяльність опинився в епіцентрі скандалу, пов’язану зі спробами загарбників розпоряджатися коштами територіальної громади на власний розсуд і блокуванням Державною казначейською службою рахунків майже всіх установ виконавчого комітету Каховської міськради.

Начальницею Голопристанської міської ВА Скадовського району Володимир Зеленський призначив Світлану Лінник, яка з квітня 2022 року виконувала обов’язки міського голови Голої Пристані. Сам мер міста Олександр Бабич, як відомо, з кінця березня перебуває в полоні російських загарбників.

Начальником Хрестівської сільської ВА Каховського району президент призначив Олександра Скоробогатова.

9 листопада Володимир Зеленський утворив чотири військові адміністрації в Херсонській області: Долматівської сільської і Голопристанської міської ВА в Скадовському районі та Каховської міської і Хрестівської сільської ВА в Каховському районі.

Іншим розпорядженням від 9 листопада Зеленський призначив начальника раніше утвореної Чулаківської сільської ВА Скадовського району. Ним став голова Чулаківської громади Олександр Мусієнко.

Як повідомлялось, 1 листопада президент України Володимир Зеленський призначив начальників ще восьми військових адміністрацій (ВА) на Херсонщині.

Матеріал створений за підтримки Ради Європи. Погляди, викладені в ньому, є відповідальністю його авторів і можуть не співпадати з офіційною політикою Ради Європи.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter