Підприємства розташовані на ТОТ примушують платити податки у російську Тулу 

Новини
предприниматели

Підприємців тимчасово окупованих територій Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей окупанти змушують платити податки на рахунки казначейства Тульської області.

Відповідну інформацію  оприлюдила окупаційна влада на Запоріжжі, пише Центр журналістських розслідувань.

«Податки, сплачені організаціями та окремими підприємцями після 5 жовтня 2022 року мають перераховуватися на єдиний розрахунковий рахунок», – сказано в повідомленні.

Отримувачем коштів вказане Управління федерального казначейства по Тульській області (Міжрегіональна інспекція федеральної  податкової служби з управління боргом  МІФПС з управління боргом – ред.).

Зауважимо, МІФПС з управління боргом займається  саме боргами по налоговим виплатам, в тому числі примусовим їх стягненням або списанням безнадійних боргів.

Керівником інспекції є  Альберт Новіков. В 2018 році ще на посаді головного податківця республіки Комі Альберт Новіков втрапив в трійку найбагатших керівників податкових органів. За рік він заробив 5,8 мільйона рублів.

Альберт Новіков

Альберт Новіков

Банком отримувачем коштів вказано «відділення Тула Банка Росії/УФК по Тульській області», що розташоване в Тулі.

Зауважимо, наразі в тимчасово окупованому Мелітополі підприємства примушують перереєструватися в так званій «податковій» і працювати за російським законодавством. 

Спочатку вимагали зробити це в строк до 1 липня, потім до 1 вересня. Тепер просто попереджають, що податковий кодекс РФ на тимчасово окупованій території почне працювати з 1 січня 2023 року.

Раніше гауляйтер Мелітополя Галина Данильченко наполягала, що податки будуть поповнювати «казну» міста. Однак перерахування їх на казначейство Тули ставить під сумнів цю заяву.

Матеріал створений за підтримки Ради Європи. Погляди, викладені в ньому, є відповідальністю його авторів і можуть не співпадати з офіційною політикою Ради Європи.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter