Через ракетний удар у Запоріжжі без опалення залишилися 123 багатоповерхівки, у половині теплопостачання вже відновили

Новини
Фото: facebook.com/DSNSZP

У Запоріжжі через ракетний удар в ніч на 19 листопада було пошкоджено трубопроводи централізованого опалення, внаслідок чого 123 багатоповерхівки залишилися без опалення. В них проживає понад 17 тисяч людей. В половині будинків теплопостачання вже відновили.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух у Telegram.

«Наслідком нічного ворожого удару по Запоріжжю стало порушення теплопостачання в одному з районів міста. Вибухи ракет призвели до пошкодження трубопроводів централізованого опалення та припинення подачі теплоносія у 123 багатоповерхових будинки, в яких проживає більше 17 тисяч абонентів. Якими б аргументами не прикривалися російські загарбники, їх терористичні дії насправді спрямовані на створення гуманітарної катастрофи», – написав Старух.

Він зазначив, що аварійні служби та тепловики ведуть необхідні роботи.

«У 60 будинків тепло уже пішло. Орієнтовний час повного відновлення теплопостачання – 23:00 сьогоднішнього дня. Дякуємо всім комунальним службам обласного центру, що працюють над усуненням наслідків терору холодом, тримаємо стрій, рухаємось до перемоги!», – додав голова ОВА.

В свою чергу, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомив, що внаслідок ракетног удару у місті загинула людина.

Як повідомлялось, в ніч на 19 листопада у Запоріжжя у результаті ракетної атаки російських окупантів виникла пожежа на об’єкті промислової інфраструктури. Половина одного з районів міста залишилася без теплопостачання.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter