Окупований рф південь України: огляд подій за 18 вересня

Новини
Фото: facebook.com/easternforces

Огляд найважливіших новин за неділю, 18 вересня, на нових тимчасово окупованих російськими військами територіях Херсонської та Запорізької областей України.

Ситуація на лінії зіткнення

– ЗСУ знищили баржу з військовими та технікою РФ. А також зруйнували плани росіян щодо відновлення Антонівського залізничного мосту.

– Російські військові почали масово виселяти жителів з приватних осель в Приозерному та Трифонівці Херсонської області. А також в районі населеного пункту Чонгар, під погрозами вбивства, росіяни примушують місцевих жителів брати участь у фортифікаційному обладнанні їх позицій.

– У ніч на 18 вересня російські війська тричі вдарили по Нікопольському району Дніпропетровщини з «Градів» та важкої артилерії, поранені троє людей.

– ЗСУ продовжують вести позиційні бої, закріплюються на звільнених територіях та нищать логістичні шляхи військ РФ.

– В окупованих населених пунктах військові РФ посилюють перевірки. Тепер вони шукають не тільки «укронацистів», а й російських солдат, які повтікали з поля бою та перевдягнуті в цивільне, шукають способи евакуюватися.

***

У Новофедорівці у Криму місцеві жителі повідомляють про вибухи

У Новофедорівці в окупованому Криму місцеві жителі повідомляють про вибухи. Як повідомили читачі Центру журналістських розслідувань, сьогодні вранці о 06:36 було три «бавовни».

***

В тимчасово окупованому Мелітополі окупанти готові виплатити обіцяні 10 000 рублів «соцдопомоги» лише після надання всіх документів, у тому числі паспортних даних, кодів та свідоцтва про народження дитини.

***

Російські війська вдарили 8 ракетами по об’єктах інфраструктури міста Запоріжжя

Про це заявив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

«Ворог завдав чергового ракетного удару по обласному центру. Наразі відомо про вісім прильотів. Попередньо, знову мішенню стали об’єкти інфраструктури. Інформація щодо постраждалих з’ясовується».

«Зранку ворог здійснив ще один ракетний удар. За попередньою інформацією, одна ракета попала в обласний центр, біля річки Дніпро. Інформація щодо постраждалих уточнюється», – написав він.

***

У центрі Херсона відбулася масштабна стрілянина між найманцями приватної військової компанії, російськими зеками, військовими РФ, ФСБ та «кадирівцями». Вони ділили награбоване між собою, повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

***

Так звана «влада» Херсонщини створила власний  «Новокаховский коммунальный сервис» . Від місцевих жителів росіяни вимагають сплачувати за всі комунальні послуги на рахунок цього сервісу. Також окупаційна влада заявила про «списання» всіх боргів станом на 1 вересня 2022 року.

Усі платежі окупантам не будуть зараховані. Українська влада закликає не вестися на шахрайство.

***

Секретарка Каховської міської ради Херсонської області Ірина Гончарова та її чоловік Володимир Ступін повернулися додому з російського полону — Каховська міськрада.

Матеріал створений за підтримки Ради Європи. Погляди, викладені в ньому, є відповідальністю його авторів і можуть не співпадати з офіційною політикою Ради Європи.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter