У Новофедорівці у Криму місцеві жителі повідомляють про вибухи

Новини
Новофедоровка
Вибухи у Новофедорівці 9 серпня 2022 року Фото: соцмережі

У Новофедорівці в окупованому Криму місцеві жителі повідомляють про вибухи. Як повідомили читачі Центру журналістських розслідувань, сьогодні вранці о 06:36 було три «бавовни».

За інформацією місцевих жителів, ймовірно, «працювала ППО» військ РФ.

За кілька хвилин було чути «металевий скрегіт».

Про низку вибухів повідомляють у місцевих телеграм-каналах.

Люди скаржаться, що «нещодавно вставили вікна» та ранок «зовсім не романтичний».

Раніше у ЗСУ визнали, що завдали серії ракетних ударів по авіабазах у Криму.

Читайте також матеріал Евгенія Лешана Тут може бути «бавовна»: Сакський район і Євпаторія

Як стало відомо Центру журналістських розслідувань, внаслідок вибухів 9 серпня на авіабазі російських окупантів у Новофедорівці знищено 15 літаків. Місцеві жителі нарахували 10 «прильотів» по аеродрому.

З’явилися перші супутникові фото наслідків вибухів на військовому аеродромі біля селища Новофедорівка в окупованому Криму, який використовують повітряно-комічні сили ЗС рф. На них видно, що росіяни втратили понад 20 літаків та гелікоптерів.

Журналісти-розслідувачі міжнародної спільноти Bellingcat опублікували нові супутникові фото знищеного аеродрому «Саки» біля селища Новофедорівка в окупованому Криму, які були зняті в інфрачервоному діапазоні. На них добре видно величезну площу випаленої землі довкола авіабази, яку російська бойова авіація використовує для атак на Україну.

Окупаційна влада Севастополя почала перевірку бомбосховищ після серії вибухів. Раніше окупанти запевняли місцевих, що російське ППО – надійне.

Нагадаємо, увечері 19 серпня в окупованому Криму жителі повідомили про вибухи в небі над селом Уютне Сакського району, що неподалік Євпаторії. В окупаційній «владі» заявили про роботу росіської системи ППО.

Вранці 20 серпня в окупованому Севастополі безпілотник атакував штаб Чорноморського флоту росії. Над будівлею зафіксовано дим.

Читайте також матеріал ЦЖР: Увага: тут може бути бавовна! Чорноморське

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter