Окупанти поцілили по лініям електромереж, які живлять Херсон – Янушевич

Новини
Фото: facebook.com/npcukrenergo

Російські окупанти поцілили по лініям електромереж, які живлять Херсон. Енергетикам уже вдалося їх відновити.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич у Telegram.

«Російські окупанти продовжують нищити енергетичну інфраструктуру Херсона. Щойно рашисти поцілили в лінії електропередач, які живлять місто. Фахівці «Херсонобленерго» вже працюють над їх відновленням», – написав Янушевич.

Трохи пізніше він повідомив, що електромережі, пошкоджені російськими обстрілами, полагоджено менш ніж за пів години. Це дало можливість повернути світло в оселі херсонців, яких вчора підключили до мережі.

Окрім того, енергетики подали напругу по високовольтних лініях на 150 кВ.

26 листопада світло в своїх оселях мали вже близько 5% херсонців. У неділю вранці відновили енергопостачання Херсонської обласної лікарні відновного лікування.

Наразі у Херсоні вже відновили електропостачання головної каналізаційної станції та очисних споруд, а також частково Таврійського і Північного мікрорайонів і мікрорайону Житлоселище.

Відступаючи, російські війська практично знищили енергетичну інфраструктуру міста.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter