У Херсоні затримали трьох експрацівників СІЗО за підозрою у державній зраді

Новини

Правоохоронці затримали в Херсоні трьох колишніх працівників СІЗО, які допомагали окупантам ув’язнювати українських активістів, а після звільнення міста намагалися переховуватися.

Про це повідомляють пресслужби СБУ та ДБР.

Затриманими виявилися виконувач обов’язків керівника «Херсонського слідчого ізолятора», заступник начальника СІЗО з оперативної роботи та оперуповноважена по боротьбі з наркотиками.

«Після російського вторгнення ці працівники СІЗО перейшли на бік ворога та отримали посади у незаконно створеному органі — «управление службы исполнения наказаний по Херсонской области», що надалі увійшов до «Федеральної служби виконання покарань», — йдеться у повідомленні. «Перевіряється інформація, що зрадники могли чинити насильство і психологічний тиск до затриманих активістів».

Після звільнення Херсона вони намагалися переховуватись і тим самим уникнути правосуддя, але їм це не вдалося. Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо:

  • У програмі «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань) Центр журналістських розслідувань розповідав про те, як викрадені у Херсоні люди зазнавали катувань у місцевих місцях позбавлення волі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter