Кулеба закликав НАТО нарощувати виробництво зброї, просить про ППО і танки для України

Новини
НАТО

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба напередодні зустрічі міністрів країн-членів НАТО заявив, що країнам Альянсу необхідно терміново нарощувати виробництво зброї, оскільки без інвестицій у виробництво озброєнь неможливо перемогти на полі бою в довгостроковій перспективі.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню POLITICO.

«Поки ми ведемо битви сьогодні, ми повинні думати про те, як ми будемо вести битви завтра», – сказав Кулеба.

Міністр заявив, що країни НАТО повинні «почати виробництво необхідного озброєння вже сьогодні».

Якщо цього не станеться, попередив він, «ми не зможемо перемогти».

У вівторок і середу в Бухаресті відбудуться переговори міністрів НАТО, на порядку денному яких, як очікується, буде питання про те, як краще підтримати Україну.

«Востаннє, коли я був присутній на міністерській зустрічі НАТО, я приїхав з трьома словами: зброя, зброя і зброя», – нагадав Кулеба. «Цього разу, хоча цей запит залишається абсолютно гострим, я уточню його, сказавши, що нам потрібна протиповітряна оборона, танки і виробничі лінії», – сказав він.

Країни-члени-НАТО під час саміту в Бухаресті 29-30 листопада мають ухвалити рішення щодо нарощування постачання систем протиповітряної оборони в Україну щоб забезпечити захист української інфраструктури від російських атак на тлі зими, що наближається,  заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг під час спільної пресконференції з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом напередодні саміту НАТО.

Як повідомлялось, прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час свого першого візиту до Києва 19 листопада пообіцяв посилити протиповітряну оборону України. Британія, зокрема, надасть 120 зенітних гармат та антидронове спорядження.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter