РФ тримає напоготові 24 ракети «Калібр» у Чорному морі – Сили оборони півдня

Новини
ракетный удар

У Чорному морі наразі Росія тримає напоготові 24 крилаті ракети «Калібр».

Про це заявила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

«Ворог вивів наразі на бойове чергування 18 кораблів, вони майже всі намагаються вивести з бази.. Зараз на бойовому чергуванні перебуває чотири ракетоносії, два з яких – підводні. Це 24 ракети типу «Калібр», які готові до використання. Треба усвідомлювати і пам’ятати, що ворог може практикувати масовані ракетні удари… Тому до сигналів повітряної тривоги ставимось дуже серйозно, виконуємо всі необхідні заходи алгоритму, але без жодної паніки», – заявила вона.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter