У Росії знову вибух на військовому аеродромі, влада каже про атаку безпілотника

Новини
Пожежа після вибуху на аеродромі в російському Курські, 06.12.2022 Фото: тг-Mash

У Росії в місті Курськ, яке знаходиться в 160 км від кордону України, вранці 6 грудня стався вибух в районі аеродрому, який використовує військова авіація РФ. Внаслідок атаки безпілотника на аеродромі загорівся нафтонакопичувач. Масштабну пожежу намагаються загасити пожежники.

Про це повідомив губернатор Курської області Роман Старовойт у Telegram.

«Внаслідок атаки безпілотника в районі курського аеродрому спалахнув нафтонакопичувач. Постраждалих немає. Пожежа локалізується. Усі спецслужби працюють на місці», – написав Старовойт.

Він також додав, що відбулось засідання антитерористичної комісії, яка ухвалили рішення продовжити раніше оголошений жовтий рівень терористичної небезпеки на території області ще на 15 діб.

Російські Telegram-канали розповсюдили відео з місця подій на яких добре видно вогонь та дим з району аеродрому Курська.

У Курську розташований аеропорт Курськ-Східний – це аеродром спільного базування, який використовується як військовими, так і цивільними літаками. Із 24 лютого, коли розпочалося російське повномасштабне вторгнення в Україну, цей аеродром не приймає цивільні літаки, а використовується лише у військових цілях.

Це вже третій інцидент який трапився на військовому аеродромі в Росії впродовж останніх двох днів.

Як повідомлялося, вранці 5 грудня в Росії сталися вибухи на військових аеродромах «Дягілєво» в Рязанській області та «Енгельс» у Саратовській області, де базуються стратегічні бомбардувальники, які використовуються для ракетних атак по території України. Міноборони РФ заявило, що Україна атакувала ці аеродроми безпілотниками радянського виробництва.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter