Дефіцит в енергосистемі після останньої атаки Росії становить 19 % — Шмигаль

Новини
Киев электричество
Фото: УНІАН

Після російської ракетної атаки на українську енергетичну інфраструктуру 5 грудня, в енергосистемі України зберігається дефіцит на рівні 19 % від прогнозованого споживання.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Попри влучання в окремі об’єкти енергоінфраструктури, енергетики обіцяють найближчими днями ліквідувати наслідки вчорашніх обстрілів. Водночас дефіцит потужності в енергосистемі буде зберігатися. Зараз він становить 19 % від прогнозного споживання», — написав Шмигаль.

За його інформацією, загалом за останні місяці від масованих атак росіян зазнали пошкоджень 35 % ключових об’єктів магістральних мереж. 70 % з них були обстріляні по два й більше разів. В одну з підстанцій в Одеській області ворог випустив одразу 7 ракет.

Нагадаємо:

  • Через наслідки масованого ракетного удару, який 5 грудня завдала Росія по енергетичній інфраструктурі України, на території Київської, Дніпропетровської та Донецької областей було запроваджено екстрені відключення електроенергії.
  • Повітряні Сили ЗСУ 5 грудня збили понад 60 з 70 ракет, якими Росія атакувала територію України. Ракети запускали російські літаки з районів Каспійського та Чорного морів та Волгодонська Ростовської області, а також кораблі Чорноморського флоту РФ у Чорному морі.